Wat zit er in een goed noodpakket?

Wat zit er in een goed noodpakket?

Wellicht de belangrijkste blogpost op deze website: wat zit er in een goed noodpakket? In deze blog worden de praktische-, technische-, hygiënische-, en medische hulpmiddelen op een rijtje gezet.

De 72-uur regel

De overheid geeft het advies aan de inwoners van Nederland om een noodpakket in huis te hebben. Dit doen zijn al een aantal jaar, net als overheden in omringende landen als België en Duitsland.

 

De overheid gaat ervan uit dat de inwoners tot zeker drie dagen (72 uur) voor zichzelf kunnen zorgen. Deze tijd denkt de overheid nodig te hebben om alle noodvoorzieningen op gang te krijgen, denk hierbij aan de hulpdiensten met ondersteuning van het leger, het repareren van storingen in het electriciteitsnet en het inperken van de gevolgen van bijvoorbeeld een overstroming.

 

Om meer te lezen waarom het belangrijk is om een noodpakket in huis te hebben, lees dan de blog van 2 augustus: Blog. Kijk op de risico kaart welke ongevallen er in de buurt van je huis hebben plaatsgevonden in het recente verleden.

 

Meer lezen over het advies van de Nederlandse overheid kan gevonden worden op de rampen website van de overheid. de producten van hetnoodpakket.nl zijn in lijn met dit advies. Sterker nog, er zijn aanvullende producten toegevoegd zodat de koper bij deze website zelfs nóg iets beter voorbereid is.

 

Eerste levensbehoeften

Eten en drinken zijn essentieel, en het wordt dus aangeraden hier voldoende van op voorraad te hebben. Een volwassen persoon heeft minimaal 3 liter per dag nodig. Dat is voor drie dagen dus minimaal 9 liter. Dit kan uiteraard met voldoende drinkwater in flessen, maar het kan ook eventueel door de aanschaf van een waterfilter. Met dit filter is het mogelijk om ook uit vervuilde waterbronnen te drinken. Lees de blog over het waterfilter hier

 

Daarnaast is het slim om voldoende voedsel te hebben, dit kan voorzien worden door houdbaar voedsel op te slaan. Dit is verkrijgbaar bij elke supermarkt voor lage prijzen. Controleer hierbij uiteraard periodiek de houdbaarheidsdatum van het opgeslagen voedsel.

 

Technische hulpmiddelen

Een noodradio is erg belangrijk in een noodsituatie. De overheid verstrekt informatie aan haar burgers via noodzenders. Op het moment dat de normale radio het niet doen (bijvoorbeeld door een stroomstoring) of als u moet evacueren heeft u kans dat u dus niet kunt afstemmen op deze noodzender. Een oplaadbare, robuste noodradio (blogartikel) is daarom samen met een goede zaklamp wellicht het belangrijkste onderdeel van een noodpakket.

 

Daarnaast zijn we steeds meer afhankelijk geraakt van onze mobiele telefoon. Met een multi-oplaadkabel kan bijna elke telefoon/tablet opgeladen worden met een zonne-powerbank. Hierdoor zou je bijvoorbeeld genoeg accupower hebben om de weg kunnen vinden, of om een NL-Alert bericht te ontvangen. Zorg er wel voor dat deze powerbank vooraf goed opgeladen is. In het complete noodpakket van hetnoodpakket.nl zit een zonne-oplaadbare powerbank, maar deze is ook los te verkrijgen.

 

Medische- & Hygiënische hulpmiddelen

Een eerste hulp (EHBO) kit is vaak het eerste waar mensen terecht aan denken. Deze zit standaard in elk noodpakket. Echter is het essentieel om daar uw eigen medicijnen op doktersvoorschrift aan toe te voegen. Ook wordt aangeraden om desinfecterende handgel, pijnstillers en anti-diarree tabletten op te slaan.

 

Minder essentieel, maar wel handig zijn bijvoorbeeld tandenborstels en tandpasta, toiletpapier, zeep, schoon ondergoed en eventueel maandverband.

 

Praktische hulpmiddelen

Het is het van groot belang om jezelf droog en warm te houden. Daarom wordt dus aangeraden warme kleding en waterdichte kleding bij het noodpakket op te slaan. Het complete noodpakket van hetnoodpakket.nl wordt ook geleverd in een waterdichte, hoge kwaliteit nylon draagtas. Een stel goede schoenen maakt een goede outfit compleet. Daarnaast is het goed om ook een warmhoud deken, waarschuwingsvest en een wegwerp poncho te heben in een noodpakket.

 

Het is ook erg belangrijk om wat contant geld en kopieën van identiteitsbewijzen en verzekeringspapieren in het noodpakket te doen, evenals de reserve sleutels van bijvoorbeeld uw auto en een plattegrond van uw omgeving. Ten slotte wordt in elk noodpakket van hetnoodpakket.nl ook een gratis noodinstuctie kaart geleverd, inclusief belangrijke telefoonnummers en nood radiozenders.

 

Verder is het handig om een zakmes/multitool, touw, karabijnhaken, naaisetje, duct tape, waarschuwingsfluitje, reserve batterijen, waterdichte lucifers & kaarsen, wegwerp bestek, brandblusser, fleece deken, vuilniszakken, hoofdlampje, kokertje, slaapzakken, hoofdbedekking, werkhandschoenen en een stofmasker te hebben.  

 

Bekijk de noodpakketten hier.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden