Waarom een noodpakket in huis?

Waarom een noodpakket in huis?

In deze blogpost wordt uitgelegd waarom je een noodpakket in huis moet hebben. Daarnaast wordt er advies gegeven wat voor soort pakket, met welke producten je dan moet hebben.

Hetnoodpakket.nl is een website die opgezet is om Nederlanders meer bewust te maken van de risico’s in onze samenleving en te behoeden (zie ook www.crisis.nl) voor de gevolgen van deze risico’s. Nederland is een land waar veel dingen goed geregeld zijn, de overheid werkt met de veiligheidsregio’s aan preventiemaatregelen en noodscenario’s voor als het mis gaat. Maar wat kan er nu eigenlijk misgaan? En is jouw huishouden eigenlijk wel voorbereid?

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel, door klimaatverandering neemt de kans op extreem weer, en dus ook overstromingen toe. Extreem weer kan ook andere nare gevolgen hebben, denk aan zware regenbuien en (bos)branden.

Daarnaast wonen we in een dichtbevolkt land, met veel industrie in de buurt van woonwijken. Elk jaar horen we op het nieuws dat er risico’s zijn voor bewoners van deze regio’s (denk bijvoorbeeld Moerdijk).

Ten slotte zijn we allemaal heel erg afhankelijk van elektriciteit, en ondanks dat Nederland een van de landen is met het meest stabiele elektriciteitsnet, bestaat er altijd de kans dat de stroom het op de meest cruciale momenten het niet doet.

 

Is het dan zo erg?

Nee, de kans op een opeenstapeling van noodsituaties op landelijke schaal is niet groot. Echter blijft de kans bestaan dat in jouw regio zich een noodscenario voordoet. Welk type ramp dit nu kan zijn, op welke schaal zich dit voordoet, hoe lang het duurt en wat voor nood producten je nodig hebt kan niemand voorspellen. Echter, preventie is beter dan genezen.

 

Wat voor noodpakket moet ik dan hebben?

Er bestaat niet één juist noodpakket, echter heeft hetnoodpakket.nl de meest belangrijke producten proberen samen te voegen in een pakket. Deze pakketten garanderen u niet dat u elke ramp zonder kleerscheuren overleefd, maar maken de kans daarop wat groter.

In de productpagina van het basis, standaard, en compleet pakket kunt u uitzoeken welk pakket het beste bij uw situatie past. Deze pakketten bevatten enkel hoge kwaliteit producten. Ook kunt u kiezen voor hoeveel volwassenen & kinderen het noodpakket uitgerust zal worden, zodat voor iedereen noodvoorraad beschikbaar is. De pakketten bevatten tevens de essentiële noodinstructie- en belangrijke telefoonnummers/radiozenders kaart.

Op hetnoodpakket.nl zijn ook losse noodproducten te vinden, voor aanvulling in specifieke noodsituaties (denk bijvoorbeeld aan een blusapparaat). Het wordt ook altijd aangeraden om naast de noodpakketten ook nog een verpakt voedsel, water en medicijnvoorraad aan te leggen.

Met een van de noodpakketten van hetnoodpakket.nl kunt u weer rustig slapen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden