Je hebt een noodpakket aangeschaft, maar wat nu?

Je hebt een noodpakket aangeschaft, maar wat nu?

Noodpakket gekocht: een goede keuze. Maar wat moet je doen bij het ontvangen van zo'n pakket? In deze blog worden de stappen Ontvangen, Opbergen & Controleren doorgelopen.

Ontvangen & Voorbereiden

Voordat je het noodpakket op zijn definitieve plek legt is het verstandig om eerst alle producten te controleren. Haal ze uit de individuele product verpakking en lees de gebruiksaanwijzing. Vervolgens test je de  producten of ze werken naar behoren. Stel de noodradio alvast in op de nood-radio zender (zie ook de nood-radio kaart).

 

Daarnaast is het slim om de tijd te nemen om de noodinstructie kaart eens goed door te lezen. Deze informatie komt beter binnen ls je het rustig kan bekijken. Vul de noodinstructie kaart aan met persoonlijke gegevens (bv. Telefoon nummer van de huisarts, polisnummers van verschilende verzekeringen).

 

Stop daarna alle producten terug in de tas/doos, en voeg daarbij de nood-instructie kaart. Vul het pakket aan met ingeblikt voedsel en water (minimaal 9L per persoon, of gebruik de Waterfilter)

 

Opbergen

Kies een slimme plek om het pakket op te bergen. Deze plek moet aan twee voorwaarden voldoen:

 

  1. Makkelijk & Snel te pakken op de weg naar buiten

  2. Op een vluchtweg

 

In veel gevallen is de beste plek dus een kast(je) in de gang bij de voor- of achterdeur. Laat aan de gezinsleden en/of huisgenoten zien waar het noodpakket zich bevindt.

 

Controleren

Enkele producten hebben een houdbaarheidsdatum. Deze datum is bij aankoop van een pakket nog ver weg, maar je wilt er wel voor zorgen dat de producten goed blijven tot het moment dat je ze nodig hebt. Controleer dus de THT datums elk kwartaal, of nog slimmer, zet deze op de kalender.

 

Een navulverpakking kan aangevraagd worden via info@hetnoodpakket.nl.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden