Ecosaver Verzenddozen

Ecosaver Verzenddozen

Hetnoodpakket.nl gebruikt ecosaver dozen voor de verzending van de noodpakketten. Deze verzenddozen zijn FSC gecertificeerd en dragen bij aan duurzame houtkap.

Ecosaver

De verzenddozen van hetnoodpakket.nl zijn FSC (Forest Stewardship Council) gekeurd. Dit houdt in dat de dozen samengesteld zijn uit een mix van hout uit een FSC gecertificeerd bos, en een deel uit gerecycled materiaal. In dit geval is minimaal 70% van de samensteling van het karton houten vezels uit een gecertificeerd bos, en de rest bestaat uit gerecycled materiaal of uit hout (en vezels) uit FSC gecontroleerde bronnen.

De kwaliteit van de dozen is zelfs beter dan de gemiddelde verzenddoos. Een stevige wand zorgt ervoor dat de producten tijdens transport goed beschermd worden.

 

Beter voor de wereld

De Nederlandse overheid accepteerd het FSC kenmerk als bewijs van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout. Het FSC controleerd de volledige handelsketen, waarin alle betrokken partijen die hout verwerken of verhandelen moeten aantonen dat het FSC-gecertificeerd hout betreft.

Door de certificering weet hetnoodpakket.nl (en dus haar klanten) zeker dat de verzenddozen ecologisch verantwoord zijn. Mondiaal, duurzaam, sociaal en economisch levensvatbaar bosbeheer wordt hiermee gestimuleerd. 

Op deze manier hoopt hetnoodpakket.nl haar voetprint te minimaliseren. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden